Bliv en god mødeleder
med Lise Kjærgaard

Åbent kursus

2 gange årligt afholder jeg kurset i mødeplanlægning og facilitering – på en udvalgt lokation med lækker forplejning og ro til fordybelse i planlægning og facilitering af møder. 

På kurset får du grundlæggende viden om mødestrategier og en række værktøjer som ruster dig til at afholde effektive, motiverende og resultatskabende møder. 

Selv om det kan virke indlysende, at et godt møde skaber mere værdi og bedre resultater, så genkender du sikkert, at du har deltaget i møder, som var det modsatte af godt. Møder som var stemnings- og energiforladte, hvor mødedeltagerne aldrig fik udrette noget af større værdi, og alle (også mødelederen) gik fra mødet med et lettelsens suk over at det (nogle vil beskrive det som “pinen”) endelig var ovre.

Langt de fleste mødeledere har på et tidspunkt faciliteret et møde (også de store mødehelte, som vi alle ser op til) hvor tingene gik skævt.

Har du også prøvet at lede møder, hvor:

 • Mødedeltagerne ikke var engagerede eller ikke bidrog særlig meget undervejs? 
 • Du selv eller enkelte af mødedeltagerne fyldte det meste af taletiden, og det, der skulle være dialog, i stedet hovedsageligt blev til en monolog? 
 • Tiden blev overskredet – og alligevel blev alle punkterne på dagsordenen ikke nået?
 • Nogle mødedeltagere gik tidligt med undskyldning om en vigtig opringning?
 • Der var mere snak i krogene og opmærksomhed på diverse telefoner eller computere end fokus på de emner, der var på dagsordenen.
 • OG ingen kunne efter mødet huske, hvad der blev udrettet og hvorfor (hvis der overhovedet blev skabt værdi med mødet).

Måske har du prøvet at lede møder, hvor du kan genkende ovenstående eller dele af det. Du skal vide, at du som mødeleder kan ændre måden I afholder møder – hurtigt og effektivt – ved at  lære de få, konkrete og yderst virkningsfulde mødestrategier og værktøjer inden for mødeledelse.

Det kræver ikke en masteruddannelse at skabe gode møder. Men uden mødeledelsesredskaber bliver møder alt for ofte uproduktive, ineffektive og uden det ønskede engagement fra deltagernes side. 

 

Vi kan som mødeledere ikke styre alle møder så effektivt, at der aldrig opstår uforudsete hændelser eller forstyrrende adfærd i forhold til formålet med mødet og det, der skal udrettes undervejs. Og det er heller ikke målet med at lede et møde.

En af mine vigtigste pointer omkring god mødeledelse er netop, at vi ikke skal styre men være medskaber af mødestruktur- og kultur, der understøtter, at mødedeltagerne kan udrette noget betydningsfuldt, som skaber værdi for den enkeltes arbejde og organisationen kerneopgaver.

På det åbne kursus i møde -og workshopfacilitering får du ikke kun introduktion til min metode i mødefacilitering, men du bliver også trænet i anvendelse af metoden, således at det efterfølgende er nemt for dig at implementere metoden, i de møder, du leder i dit arbejdsliv. 

Du lærer en mødefaciliteringsmetode som:
 

 • er simpel (men gennemtænkt og effektiv).
 • er grundig og pålidelig.
 • er let at implementere i dit arbejde.
 • virker hver gang.
Lise kjærgaard _ rund_grå baggrund

Mit navn er Lise Kjærgaard

Jeg lærer ledere, teamledere eller medarbejdere de enkle, men effektive, mødestrategier og konkrete, omsætningsbare mødeværktøjer, der skal til for at designe og planlægge møder (og workshops/temadage) med garanti for progression, højt deltager engagement og synlige resultater både under og efter eller imellem møderne.

På kurset får du blandt andet:

  • Modeller og værktøjer til forberedelse og planlægning af møder.
  • Vigtige mødeværktøjer til at fremme dialog, engagement og beslutningsdygtighed.
  • Værktøjer til at skabe ejerskab og uddelegering af ansvar og opgaver.

  • Værktøjer til at få ro på den talende mødedeltager og få den stille på banen.
  • Et tip til at lave referater som alle deltagerne nemt kan huske.
  • Og du får mine bedste tips og tricks til at holde energien og få alle med.

Du får også:

 • Sparring på hvorledes du kan planlægge og facilitere et møde, som du skal afholde
 • Et kompendium med alle de vigtigste mødemodeller, øvelser og værktøjer som du kan anvende i din fremtidige planlægning af professionelle møder

Workshoppen er for både den erfarne mødeleder, som ønsker at tilegne sig ny viden og værktøjer til mødeledelse og den mindre erfarne mødeleder, som ønsker at komme godt fra start som en kompetent, professionel mødeleder – det er dog en fordel, at du har en vis erfaring som mødeleder.

Sådan forløber kurset

 1. Fælles opstart og introduktion til dagens program, formål og arbejdsmetoder. 
 1. Korte oplæg med grundlæggende viden om mødestrategier og introduktion til  værktøjer og øvelser.
 1. Afprøvning af værktøjer – vi afprøver forskellige øvelser, som har forskelligt formål. Alle øvelser er udvalgt fordi de er virkningsfulde og lette at implementerer i din hverdag som mødeleder.
 1. Omsætning til egen praksis – med udgangspunkt i en selvvalgt case/møde arbejder du med konkrete tiltag i forhold til din egen kontekst: hvornår kan jeg bruge hvad? hvornår starter jeg første gang? hvilke værktøjer vil jeg benytte mig af? –  m.m.
 1. Løbende opsamling – løbende fælles refleksion og over metoderne/værktøjers anvendelse – styrker og svagheder. Kort individuel refleksion omkring anvendelse i egen hverdag/organisation.
 1. Fælles afslutning med opsamling af dagen – refleksion over vigtigste læring/resultater/ideer/pointer.
 1. Forberedelse – Inden workshoppen modtager I en kort opgave, som skal forberedes og anvendes på workshoppen.
 1. Visuel læring – workshoppen vil være grafisk faciliteret med håndtegnede præsentationsplakat og visuelle skabeloner.
 1. Kompendium – du får selvfølgelig alle de vigtigste modeller, øvelser og værktøjer med dig hjem i et kompendium, som du kan anvende i din fremtidige planlægning af professionelle møder.

Fakta om kurset

En plads på kurset koster 2.500 kr. plus moms.

Der er max 12 pladser på det åbne kursus.

Lokationen varierer.

 

Ønsker du at komme på ventelisten eller har du spørgsmål, så ring på  xx xx xx xx eller skriv til mig ved at klikke på knappen herunder.

Kontakt Lise Kjærgaard

Udfyld formularen herunder